Posted on

Mi az a méhviasz gyertya?

Méhviasz gyertyák

Méhviasz gyertyák: 100% természetes anyagból

Egyre többen ismerik fel, hogy a méhviasz gyertya mennyire sokkal jobb választás a hagyományos paraffinos gyertyák helyett. Mi a különbség? Elmondjuk!

Méhviasz gyertyát? Természetesen!

Méhviasz gyertyákGyertyát minden alkalomra gyújthatunk. Karácsonykor, születésnap alkalmából, egy meghitt, közös családi vacsorán, randevú során, egy kellemes relaxáló fürdőzéshez, és még folytathatnánk a sort – a gyertya pislákoló fénye mindig meghitt hangulatot kölcsönöznek az alkalomhoz.

A hagyományos, olcsó, gyertyák azonban mérgezik szervezetünket és környezetünket, ugyanis káros anyagokat tartalmazó petróleum alapú viaszból készülnek, melyek égésekor korom és számos ártalmas anyag kerül a szoba levegőjébe.
Ezzel szemben a méhviasz gyertya 100%-ban természetes anyagból készül, és még egészségünkre is jó hatással lehet.

Mi az a méhviasz gyertya?

Fenyőfa alakú méhviasz gyertyaA méhviasz természetes viasz. A fiatal méhek állítják elő azért, hogy a lép építőanyagaként felhasználják darabkáinak megformálásával. Így jönnek létre azok a hatszögletű sejtek, melyekben mézet tárolnak, és utódaikat is itt nevelik. A viasz, így a gyertya színe változó lehet: a sárgástól egészen a sötétebb, barnás szín is előfordulhat, a méhviasz begyűjtésének idejétől, a gyűjtött virágporok fajtájától is.

A gyertyákat az ilyen méhviasz megolvasztásával partnerünk, a MezesElet.hu termelője készíti, önti ki különböző formájúra, mesterséges anyagok, színezékek hozzáadása nélkül. Az így előállított gyertyák garantáltan 100%-ban természetes méhviasz anyagú gyertyák. Biztos lehetsz benne, hogy ezek meggyújtva nem juttatnak méreganyagokat otthonod levegőjébe.

A méhviasz gyertya 6 előnyös tulajdonsága

 • Környezetbarát, mert nem tartalmaz mesterséges és mérgező anyagokat, használatakor nem füstöl, nincs károsanyag kibocsátása.
 • 100%-ig természetes, hiszen a méhek állítják elő élelmiszer, azaz a méz tárolására, állandó életterük kialakítására. Semmilyen anyagot, így színezéket sem adunk hozzá.
 • Nagyon kellemes, mézes illatot áraszt. Több gyertya egymás mellett égés nélkül illatozva is betölti egy kisebb helyiség légterét, meggyújtva még intenzívebb az illat-élmény.
 • Egészséges. Ugyanis párolgása során illatával tisztítja a levegőt, antibakteriális hatású, így a felső légúti megbetegedésekre is jótékony hatása van. Ha meggyújtod, semlegesíti kellemetlen szagokat, dohányfüstöt.
 • Varázslatos hangulatot teremt. A méhviasznak a hagyományos gyertyákhoz képest melegebb, sárgás fényű a lángja. Ezzel belsőséges, meghitt, különleges hangulat teremthető az emlékezetes pillanatokra.
 • Tökéletes ajándék. Minden alkalomra kínálunk különböző formájú gyertyákat, így bármikor kiváló ötlet méhviasz gyertyát rendelni. Egy tetszetős gyertya nem csupán jól mutat a polcon, mellete még jelzésértéke is lehet.
Csavart méhviasz gyertya
Adj gyertyát ajándékba

Gyertya ajándékba? Mindig jó választás

Nem tudod már, hogy mit ajándékozz barátodnak, barátnődnek, testvérednek, szüleidnek vagy kollégádnak? Bármilyen alkalomról legyen szó, mindig jó választás egy gyertya. Egyszerűtől a formázottig, folyamatosan bővülő kínálatunkban megtalálhatod az alkalomnak megfelelőt.

Egy kedves emlék? Egy kimondatlan, de rejtett jelentéssel bíró ajándék? Egyszerű dísz a szobába? Hangulat teremtés a családi ünnepekre?

Méhviasz gyertya – minden alkalomra.

Oké, de mi a különbség a hagyományos paraffinos és a méhviasz gyertya között?

Méhviasz gyertya

 • Meggyújtás nélkül is érződik kellemes, mézes illata, mellyel a levegőt is fertőtleníti.
 • Természetes, környezetbarát, mert 100%-ban a méhek által előállított viaszból készül.
 • Égése során nem kormol, nem füstöl, részecskéi megkötik a levegő károsanyag tartalmát.
 • Antibakteriális hatású, így a felső légúti megbetegedésekre is jótékony hatása van.
 • Különleges ajándék, amit bárkinek nyugodt szívvel ajándékozhatsz.
Álló méhviasz gyertya

Hagyományos (paraffinos) gyertya

 • Csak hozzáadott anyagoktól van illata, melyek további méreganyagokat szabadítanak a lakás levegőjébe.
 • Kémiai eljárásokkal, szén-hidrogénekből, például petróleum alapú paraffinból készül.
 • Égése során füst, korom keletkezik, a káros anyagokat beszívjuk, vagy lerakódnak a bútorokra, bőrünkre.
 • Semmilyen pozitív élettani hatása nincs, szervezeted megterheled az égése során keletkezett gázokkal.
 • Egyszerű gyertya. És még káros is. Még ellenségeinknek sem adnánk.